قیمت نفت در روز سهشنبه ثابت ماند زیرا سرمایهگذاران تأثیر سفر تعطیلات در چین بر تقاضای سوخت و همچنین چشمانداز افزایش نرخ بهره در سایر کشورها را بررسی کردند. هر بشکه نفت برنت 82 دلار و 70 سنت و نفت خام وست تگزاس اینترمدیت 78 دلار و 73 سنت در هر بشکه بود. روز دوشنبه، در پاسخ به خوشبینی مبنی بر اینکه سفر تعطیلات در چین منجر به افزایش تقاضای سوخت میشود، قیمتهای آتی نفت بیش از یک درصد افزایش یافت.
رزرو سفرهای خارج از کشور در چین در تعطیلات اول ماه مه آتی نشان دهنده ادامه بهبود سفر به کشورهای آسیایی است. با این حال، تعداد رزروها به طور قابل توجهی کمتر از سطح قبل از COVID-10 باقی مانده است و نرخ بلیط هواپیماهای طولانی مدت با کمبود پروازهای موجود افزایش یافته است. تحلیلگران نسبت به تأثیر سفرهای تعطیلات چینی بر تقاضای سوخت در بزرگترین واردکننده نفت جهان ابراز خوش بینی کرده اند.
به گفته لئون لی، تحلیلگر CMC Markets، انتظارات کاهش رشد تولید ناخالص داخلی ایالات متحده در سه ماهه اول سال 2023 موجب عقب نشینی شاخص دلار آمریکا شده است. این امر از افزایش قیمت نفت حمایت کرده است، زیرا کاهش دلار آمریکا میتواند تقاضای جهانی برای نفت را با ارزانتر کردن آن برای دارندگان ارزهای خارجی افزایش دهد. با این حال، سرمایه گذاران نگران احتمال افزایش نرخ بهره توسط بانک های مرکزی در ایالات متحده، بریتانیا و اتحادیه اروپا برای مهار تورم هستند که می تواند رشد اقتصادی و تقاضای انرژی را کاهش دهد.
سورو سارکار، سرپرست تیم بخش انرژی در بانک دیبیاس، اعلام کرده است که علیرغم نگرانیها در مورد فدرال رزرو که همچنان ضعیف است، پیشبینی رکود در غرب در نیمه دوم سال و پتانسیل برای تقاضای نفت کمتر از حد انتظار است. بهبود در چین، قیمت نفت به 85 دلار در هر بشکه و بالاتر در ماه های آینده باز خواهد گشت. این به دلیل کاهش اوپک پلاس و شواهد فزاینده از رشد تقاضای نفت از چین است.
به گفته منابع تجاری و کشتیرانی، علیرغم تعهد روسیه برای کاهش تولید 500 هزار بشکه در روز در ماه مارس، انتظار می رود بارگیری نفت این کشور از بنادر غربی در ماه آوریل به بیش از 2.4 میلیون بشکه در روز افزایش یابد. این بالاترین سطح از سال 2019 است. الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه قول داده است که کاهش تولید را تا پایان سال تمدید کند.
سرمایه گذاران در بازار فارکس به دقت قیمت نفت را رصد می کنند زیرا تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله عرضه و تقاضا، تنش های ژئوپلیتیکی و شرایط کلان اقتصادی قرار دارند. ثبات اخیر قیمت نفت، ناشی از تأثیر متقابل بین سفرهای تعطیلات و نرخ بهره، منجر به نوسانات در بازارهای ارز و با عقب نشینی شاخص دلار آمریکا شده است. پتانسیل افزایش بیشتر نرخ بهره می تواند بر بازارهای فارکس، به ویژه بازارهایی که به تغییرات نرخ بهره حساس هستند، مانند ارزهای بازارهای نوظهور، تأثیر بگذارد. علاوه بر این، ارزهای کشورهای تولیدکننده نفت نیز تحت تأثیر تغییرات قیمت نفت قرار می گیرند که می تواند منجر به نوسانات نرخ ارز آنها شود.